Podczas 3 dni trwania Międzynarodowych Targów Turystyki GLOBALNIE w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach (29-31 marca) miałam okazję prowadzić prelekcje na temat Albanii.
Mówiłam o kwestiach bezpieczeństwa i religii. Przedstawiłam Albanię od strony turystycznej, pokazując północną część kraju jak i riwierę albańską na południu. Mówiłam o specjałach kuchnii albańskiej, o słynnej górskiej herbacie i o tym jak wybrać dobrą oliwę z oliwek.
Po każdej prelekcji były degustacje, które okazały sie hitem! Kosztowaliście sera fety i kackaval, baklavy i kadaifu, albańskiej galaretki llokume i herbatników ballokume, oliwy, herbaty górskiej, rakiji, win i słynnego koniaku!
Było mi bardzo miło się z Wami wszystkimi spotkać 🙂
Powiązane wpisy:
HOMER NAZYWAŁ OLIWĘ „PŁYNNYM ZŁOTEM”
GOJNIK – ALBAŃSKA HERBATA GÓRSKA. W NATURZE SIŁA.